Teknik

Vad tänker du på när du hör ordet teknik?
Ni kanske har sett Therese Lindgren när hon testar teknik? 😉 Vad tycker ni om det?
 
I själva verket så tänkte jag först: Teknik är datorer och telefoner. Vilket det är men också mycketmycket mer än så! 
 
Det började med att några stycken kom till skolan för att hålla en föreläsning om vad teknik innebär. Eleverna fick vara delaktig men även mobilerna! Ärligt talat, lät det intressant. Något jag aldrig tänkt på förr egentligen. Nu har jag fått större förståelse på vad det innebär och vill uppmärksamma er där ute. 
 
Sedan blev det studiebesök hos ett par företag främst för att se hur de arbetar och vad de gör. Sedan pratade de om TEKNIKEN. De pratade bland annat om hur mycket teknik används i varje företag men också hur få med tjejer det är. Alla jobb innehåller en form av teknik. Så, varför tackar vi nej? Även fast vi använder det i våran vardag HELA TIDEN. Nu när du läser detta blogginlägg, när du skriver din uppsats eller kanske på ditt jobb där du använder kassan. 
 
En sak är säker, tjejer har en stor chans till att bli anställda med tanke på att det är så få som jobbar med teknik. Det vill säga bland annat energi, biomedicin och ingenjör. Eller bara arbeta med datorer där man designa, programmera och komma med sina ideer! Vem vill inte det liksom?
 
Vad har du för erfarenheter av teknik? Vad var din första tanke när du hörde ordet teknik? 
 

Kommentera här: