Skönhets ideal

Som vanligt orkar jag inte ta mig upp från sängen på morgononen. Jag kämpar för att ta mig ut ur sängen för att gå till jobbet. Det är inte lätt. Men, jag försöker. Saken är den att, så fort man tar sig ut ur sitt boende är det första man ser reklam hetsen om att man ska vara lika smal som Victoria Secret modeller. På instagram flödet rullar det med tränings videos och hur man ska och inte ska sminka sig. Mycket eller lite highlight. Mycket eller lite bronzer. Ja, många saker kan räknas upp. 
 
Det är inte okej någonstans att göra sådan reklam. Sedan säga "alla är fina på sina egna sett", är det bara något man säger och skiter i sen? Jag hänger inte med. Men, det känns långt ifrån bra. 
 
När jag väl är på jobbet ser jag hur en kollega snackar om någon detox. Vad är det människor kommer på egentligen? Det är ju en myt då kroppen själv renar sig. Sedan en annan kollega som snackar om de långa passet på gymmet och tittar sedan snett på en annan kollega som inte är som hen är. Längre ska jag inte gå.. 
 
Det jag vill komma fram till är att oavsett ålder känner man denna skönhets hetsen. Att man ska vara small som en Victoria Secret modell, man måste gymma och man måste sminka sig på ett visst sätt. För det är FEL att sminka sig på det sättet man vill göra det på. FEL att gå runt i de kläder man känner för. Ja, du vet, det är även fel att du tänker som du gör.